Igranje i učenje

Štenci

Igranje ima ključnu ulogu u tjelesnom i psihičkom razvoju šteneta jer tijekom igre, štenci razvijaju svoje motoričke sposobnosti, ali i društvene vještine. Na taj način upoznajete svoje štene, gradite vezu s njim i učite ga osnovnom ponašanju. Svaki dan izdvojite vrijeme za igru sa svojim ljubimcem i naučite ga osnovnim naredbama. Strpljenje i dosljednost ključni su u treniranju. Ne zaboravite uvijek pohvaliti i nagraditi štene za ispravnu reakciju. Započnite s treniranjem i učenjem svog ljubimca već od prvog dana.

Osnovne naredbe

Vaš pas mora znati granice- što smije, a što ne smije raditi. Da biste to učinili, morate ga naučiti naredbama koje će olakšati komunikaciju. Trening je također izvrsna prilika za jačanje odnosa između vas i vašeg psa. Budite svjesni da štenci imaju mnogo energije i obično ne mogu biti dugo usredotočeni na jednu stvar, stoga treninzi ne smiju biti predugi, a po mogućnosti ih ponovite više puta na dan. Najbolje je krenuti s treninzima između 3. i 5. mjeseca. 

Važnost treninga

Svaki dan odvojite trenutak za treniranje svog ljubimca. Strpljenje i dosljednost su najbitniji. Ne zaboravite pohvaliti i nagraditi svog ljubimca za ispravno izvršavanje naredbe ili željeno ponašanje. Najbolje je početi s treningom na dan kada ga dovedete kući. 

Dozivanje šteneta

Počnite trenirati sa svojim štenetom tako što ćete ga naučiti da se odazove na svoje ime. Pozovite ga i onda kada se odazove i dođe k vama nagradite ga poslasticom i pohvalite ga. Dozivanje je vrlo važno i za sigurnost vašeg ljubimca, posebno u štenji bez povodca. Poziv povežite s nečim ugodnim jer će tako pas puno brže naučiti povezati naredbu s poslasticom koju će dobiti kada dođe k vama.

Privikavanje na okolinu

Socijalizacija štenaca vrlo je važan dio njihovog razvoja. Treći mjesec života šteneta savršeno je vrijeme za početak socijalizacije. U tom procesu pas se mora upoznati s drugim ljudima, mjestima i životinjama. Sjajan način za socijalizaciju vašeg šteneta je da, ukoliko je mguće, ga povedete svuda sa sobom. 

„Ne!”

Naučite svog psa što znači naredba „Ne!”. Ova će ga naredba naučiti da prestane raditi nešto što nije poželjno ili bi moglo biti štetno za njega ili vas. Također je vrlo učinkovito odvratiti pažnju vašem psu kako biste spriječili loše ponašanje. Ne zaboravite uvijek nagraditi svog psa ako na odgovarajući način odgovori na naredbu.

„Sjedni”

Jedna od najosnovnijih i najkorisnijih naredbi koje možete naučiti svog ljubimca je "Sjedni!". Kako naučiti psa da sjedne? Stavite poslasticu u ruku i privucite psu pozornost na nju. Polako podignite ruku s poslasticom iznad pseće glave, prisiljavajući ga da podigne pogled. Podizanjem glave prema gore, težina tijela će biti prebačena na zadnje noge, a pas bi trebao sjesti. Nagradite ga poslasticom i podragajte ga ako to učini. Međutim, nemojte se uzrujavati ako vaš pas ne sjedne odmah jer za sve treba određeno vrijeme.

„Lezi”

Kad vaš ljubimac savlada naredbu "Sjedni!", možete nastaviti s učenjem naredbe "Lezi!". Kako naučiti psa da legne? Za učenje će vam trebati poslastica kojom ćete potaknuti svog psa da slijedi upute. Možete početi tako što ćete svom psu reći "Sjedni!". U sjedećem položaju pokažite psu poslasticu skrivenu u vašoj ruci i počnite ga približavati tlu, istovremeno govoreći naredbu "Lezi!". Ako vaš ljubimac legne na zemlju, pohvalite ga i ponudite mu ukusnu poslasticu kao nagradu.

„Tu čekaj!”

Nakon što vaš ljubimac savlada naredbe "Ne!" i "Sjedni!", možete ga nastaviti učiti naredbu "Ostani! (Tu čekaj!)". Naredite svom psu da "Sjedi!" i umjesto da ga nagradite pokažite mu otvorenu ruku i dodajte naredbu "Tu čekaj!” na ovu gestu. Ako štene ostane na mjestu, dajte mu nagradu i pohvalite ga. Ako se krene dizati recite mu "Ne!" i nemojte ga nagraditi ako to učini.

Proširite naredbe 

Kada primijetite da vaš pas miruje, postupno povećavajte vrijeme dok sjedi. Pokušajte napraviti korak unatrag i vratiti se na isto mjesto još uvijek s otvorenom rukom. Ako pas još uvijek lijepo sjedi svakako mu dajte nagradu. S vremenom počnite hodati sve dalje od svog ljubimca i u različitim smjerovima. U ovoj fazi vaš pas mora shvatiti da vaše kretanje ne znači da se može i kretati. Ako pas i dalje dobro sjedi, nagradite njegovo ponašanje poslasticom.U posljednjem koraku vježbe morate naučiti svoje štene da čak i ako odete više od nekoliko koraka od njega i dalje treba ostati tamo gdje je. Ako pas i dalje mirno sjedi čekajući nagradu, pohvalite ga i počastite.

"Zapamtite da štenci imaju puno energije i obično ne mogu dugo biti usredotočeni na jednu stvar. "

Preporučeni proizvodi za trening vašeg ljubimca:

Opus Lynx | Potpuna hrana za odrasle mačke bez glutena

Opus Lynx je hrana bez žitarica i glutena inspirirana ishranom divljeg risa, bogata proteinima i mastima s malo ugljikohidrata.
grain_free
Grain-free
gluten_free
Bez glutena
Proteini: 40.0% (90% životinjski proteini od ukupnog sadržaja proteina)
Sadržaj masti: 20.0%
Pogledajte

Opus Farm | Potpuna hrana bez žitarica za aktivne pse s osjetljivim probavnim sustavom i/ili alergijama

Opus Farm je hrana bez žitarica i glutena pogodna za aktivne pse s osjetljivim probavnim sustavom. Hrana sadrži visoki udio proteina i masti, s malo ugljikohidrata.
grain_free
Grain-free
mono_protein
Pažljivo odabrani izvori proteina
Veličina pasmine: Sve pasmine
Proteini: 38.0% (84% životinjski proteini od ukupnog sadržaja proteina)
Sadržaj masti: 20.0%
Pogledajte

Trening obuke 

Između 3. i 12. mjeseca života vašeg šteneta trebali biste provesti neko vrijeme baveći se treningom. Možete započeti jednostavnim razgovorom sa svojim štenetom što će rezultirati navikavanjem vašeg šteneta na vašu prisutnost. Nakon nekog vremena vaše će štene početi tražiti vašu pažnju što je upravo ono što želite. Izuzetno je važno da vam štene u potpunosti vjeruje i da se osjeća ugodno u vašoj blizini. Svaki pregled kod veterinara, rezanje noktiju ili provjera uha će biti mnogo ugodnije ako možete pomoći svom psu da ostane miran.

Bez nereda u kući 

Jedna od stvari koju bi vaš ljubimac trebao savladati je da ne radi nered u kući. Štenci nemaju potpunu kontrolu nad svojim fiziološkim potrebama pa je bitno promatrati svog ljubimca kako biste naučili prepoznati signale koje vam štene daje. Štenci će često pokazivati znakove i želju za obavljanjem nužde pa čim primijetite takvo ponašanje, izvedite svog ljubimca u šetnju. Nakon što obavi nuždu, odmah ga pohvalite i nagradite poslasticom. Na taj način štene lakše i brže nauči gdje smije obavljati nuždu.

U početku ćete morati češće izvoditi psa van u šetnju, no s vremenom će steći naviku i moći ćete isplanirati svoje šetnje u određeno vrijeme i vaše će štene naučiti obavljati nuždu u to vrijeme. Ne zaboravite uvijek nagraditi svog ljubimca kada obavi nuždu tamo gdje to smije. Međutim, ako ne uspije izdržati do šetnje i obavi to u kući, nemojte ga grditi već sve temeljito očistite i dezinficirajte. Štenci obično nauče ne obavljati nuždu između 4. i 6. mjeseca starosti.

Možete započeti jednostavnim razgovorom sa svojim štenetom što će rezultirati njegovim navikavanjem na vašu prisutnost.

Privikavanje na povodac

Od samog početka naučite svog psa da nosi ogrlicu i povodac. Prvi trening privikavanja na povodac se može obaviti kod kuće gdje će se vaše štene puno lakše usredotočiti. Budite strpljivi i ponesite sa sobom nekoliko poslastica koje se mogu upotrijebiti da mu odvratite pažnju ili nagradite dobro ponašanje. Svaki pas, bez obzira na to radi li se o maloj ili velikoj pasmini i bez obzira ima li veliko dvorište kod kuće, treba imati tri šetnje dnevno.

Ostali proizvodi za igru s vašim štenetom:

Digest Giant Sensitive, 12.5 kg | Potpuna hrana za pse velikih pasmina s osjetljivim probavnim sustavom i/ili alergijama

S kondroitinom i glukozaminom za optimalno zdravlje i pokretljivost zglobova

79,00 EUR

Exclusive Digest, 2 kg | Potpuna hrana za odrasle mačke s osjetljivim probavnim sustavom

Visok sadržaj proteina i lako probavljivih ugljikohidrata

17,00 EUR

Preporučamo

Valp Digest Sensitive, 7 kg | Potpuna hrana za štence s osjetljivim probavnim sustavom i/ili alergijama

S vitalnim vitaminima, mineralima i antioksidansima za zdrav imunološki sustav

51,00 EUR

Naučite više o zdravom načinu života vašeg psa 

Husse sretni kućni ljubimci!

 

Bella & Dua

Nakon što je moja Bella (cane corso), najveće bogatstvo u mom životu, otišla na neko lijepše mjesto, došla je moja malena Dua (cane corso) i nisam se ni sekunde mislila kome se obratiti pri odabiru suhe hrane. Predivna gđica Petra koja radi kao zaposlenik Husse Hrvatska a po profesiji je veterinar, bila nam je od iznimno velike pomoći pri odabiru hrane ali i suplemenata koji su nužni za gigantske pasmine.
Prezadovoljni smo sa Valp maxi hranom, jede ju rado tj. doslovno liže vreću od hrane, nismo čak ni imale niti jedan dan prilagodbe s obzirom da je u odgajivacnici hranjena sirovom hranom plus granule. I na moje iznenađenje uopće nije imala nikakav problem, apsolutno nikakav. Ostajemo vjerni Husse i predivnom timu ljudi koji su dostupni za svako pitanje koje svaki vlasnik ljubimca moze imati i ima. Slinavi pozdrav od Due koja jedva ceka doci po slastice.

Hermina

Husse smo otkrili sasvim slučajno i prije nego su nam štenci stigli u naš dom već smo znali koju hranu ćemo koristiti. Dobili smo preporuku oko hrane i jako smo zadovoljni.
Naši psi su zdravi, veseli i razigrani. Dostava točna i ekipa na terenu divna i ljubazna, uvijek imaju vremena za razgovor i dobar savjet. Sve što naručimo nam dođe doma u vrijeme koje se dogovorimo, a to nam puno znači. Sve preporuke od srca.

Zahvalni smo na priznanjima

Pridružite se našem timu!

Radite koliko vi želite, zaradite željeni prihod i poslujte na svom lokalnom području.

Radite s nama

Husse - švedska hrana za pse, mačke i konje

Husse je švedski proizvođač hrane za pse, mačke i konje s više od 30 godina tradicije. Glavni cilj nam je osvijestiti vlasnike kućnih ljubimaca o zdravom načinu života. Sva Husse hrana, poslastice i dodaci hranidbi su napravljeni od najkvalitetnijih pomno odabranih sastojaka. Naša misija je garantirati kvalitetu svojih proizvoda, vodeći računa o prirodi i specifičnim potrebama životinja, na ekološki apsolutno prihvatljiv način. Husse proizvodi nisu štetni te su lišeni okrutnosti prema životinjama nisu testirani na životinjama, GMO-free su i napravljeni od prirodnih sastojaka. Husse hrana za pse, mačke i konje proizvodi se od visokokvalitetnih sastojaka u najboljim tvornicama s profesionalnim timom ljudi i vrhunskom opremom. Svi proizvodi su napravljeni prema tradicionalnoj skandinavskoj recepturi, a proizvodne linije su pod stalnom veterinarskom kontrolom. Husse distributeri su educirani nutricionistički savjetnici te će vam vrlo rado pomoći u odabiru optimalne i prilagođene hranidbe za vašeg psa, mačke ili konja. Husse proizvodi nisu dostupni u trgovinama već ih isporučujemo izravno iz tvornice do kupca, stoga nudimo proizvode najviše kvalitete po povoljnim cijenama. Husse hranu možete u svakom trenutku naručiti na vašu kućnu adresu.

Sve što vam treba za vašeg ljubimca na jednom mjestu

U Husse ponudi možete pronaći sve što trebate za vašeg ljubimca. Husse hrana je optimalna i prilagođena potrebama pasa i mačaka različitih pasmina i dobi. Osmislili smo posebnu hranu za ljubimce koje muče alergije i problemi s probavom, sterilizirane i kastrirane ljubimce te one koji su skloni nakupljanju viška kilograma. Ako ste u potrazi za igračkom, Husse u svom asortimanu ima igračke koje su od prirodnih i kvalitetnih materijala te garantiraju zabavu vašem ljubimcu. Husse poslastice su ukusan i zdrav dodatak hranidbi, a možete ih koristiti kao pozitivnu motivaciju za vrijeme treninga. Trebate li proizvode za njegu vašeg ljubimca, u Husse ponudi potražite šampone, ulja i losione za lijep i zdrav izgled vašeg ljubimca.